Parcurgem următoarele etape tehnologice în vederea obţinerii uleiurilor:
- Pregătirea seminţelor oleiogenoase: determinarea gradului de umiditate
     (prin prelevarea unei cantităţi de 100 de grame de seminţe şi supunerea acesteia
     la o temperatură de 100 de grade C timp de 60 de minute – diferenţa de
     greutate reprezentând gradul de umiditate), respectiv umidificarea (adăugarea unei cantităţi de apă printre seminţe
     şi păstrarea acestora într-un ambalaj etanş timp de 48 de ore în vederea
     omogenizării umidităţii), sau
     uscarea (păstrarea în ambalaje de hârtie într-o încăpere cu aer uscat).
     O altă  operaţie specifică acestei
     etape este identificarea şi
     eliminarea eventualelor corpuri dure care ar putea deteriora presa.
 - Extracţia prin
     presarea la rece a uleiului.
     Operaţiunea are loc cu ajutorul unui echipament manual.
 - Decantarea – păstrarea
     uleiului într-un vas de sticlă o perioadă de minim 40 de ore. 
 - Filtrarea – suplimentar
     decantării, executăm o etapă de filtrare ce presupune trecerea uleiului printr-un
     strat de hârtie poroasă.
 - Ambalarea – are
     loc în sticle acoperite cu folie de aluminiu (pentru
     a nu permite pătrunderea luminii).